lopendstilstaan » inspirajohn » MINDFUL HANGOUT | Investeer in jezelf

MINDFUL HANGOUT | Investeer in jezelf

Gepubliceerd op 5 juli 2019 09:20

Altijd leuk, dingen die op mijn pad komen waar ik dan keuzes in mag maken. En ook een uitdaging. Ik ben namelijk nogal snel enthousiast over iets. Herkenbaar? Leven en ondernemen is voor mij open blijven staan voor nieuwe ervaringen. Mezelf toestemming geven dat ik ook niet overal ja tegen hoeft te zeggen. Al komt de J van ja eerder voor in het alfabet dan de N van nee. Er zijn van die momenten dat er nogal veel op mijn pad komen. Dan verdwaal ik soms wat in alle mogelijkheden. Dan sluipt de onrust langzaam mijn lichaam binnen. Alsof ze hierboven zeggen 'het is tijd om John even uit te dagen'. Laat hem maar weer eens ervaren wie die is, waar die voor staat en of die trouw kan blijven aan zichzelf. Daar is die toch zo goed in?!? Laten we hem eens testen op 'investeren in zichzelf'.

 

Het begon met een grote fitness keten die binnen een vernieuwd body & mind concept met mij als partner wil samenwerken op het gebied van Mindfulness, Teamprogramma's en mentale coaching. Op een hotspot locatie midden in een bedrijven Walhalla. Ze zijn nogal enthousiast over mij naar aanleiding van een workshop dat ik had gegeven op een open dag. 'Een mooie kans voor mij en mijn bedrijf', zegt mijn mind. Mijn gevoel sputtert tegen met de bekende knoop in mijn maag. Is dat wat ik wil? Waar ik echt blij van gaat worden? Past dit binnen mijn visie, missie en concept van Lopend Stilstaan? Mijn brein neemt het weer over. Verwarrend allemaal. Nog meer onrust.

 

Dan ga ik op bezoek bij één van de deelnemers van de laatste jongeren empowerment reis naar Santiago de Compostela. Gewoon even kijken hoe het met hem gaat in zijn nieuwe huisje. Met een klein cadeautje voor zijn verjaardag, een pelgrimsbeeldje. Hij trekt zelf de conclusie 'gewoon doorlopen in het leven!'. Mooi. Terwijl hij filosofeert over hoe hij zijn leven verder wil vormgeven word ik gebeld. Door RTLZ. Waar onder andere Harry Mens actief is. Ze willen een item maken in een tv-programma over burn-out. Ze zijn op mijn site gekomen en vinden wat ik doe helemaal geweldig. De ene na de andere veer wordt in mijn reet gestoken. Fijn, en doet ook wat pijn. Ik ben tenslotte geen vogel. Nou misschien een vreemde vogel, hahaha. Na een heel glad, commercieel verkooppraatje komt de verrassing. Of ik € 3000 wil betalen voor het feit dat zij mijn waarde inzien. Die is interessant. De jongen waar ik op bezoek ben zegt 'John jij moet niet betalen, zij moeten jou € 9000 betalen'. Het triggert me. Als ondernemer weet ik dat kosten voorafgaan aan baten. Investeren is een belangrijk onderdeel van het ondernemerschap. En soms best spannend. Alleen dit voelt anders. Het gaat om de erkenning van anderen over wat ik waard ben en of ik daar dan zelf voor wil betalen. Na ruim 13 jaar ondernemerschap zie ik inmiddels mijn eigen waarde wel. Ik ga niet meer betalen voor mijn eigenwaarde. En blijf wel investeren in mezelf.

Een paar dagen eerder lig ik tijdens een kennismaking met Skogsfloating in een 'hangmatstoel' wat te mijmeren over waar ik sta en waar ik naartoe wil. Als persoon en bedrijf. In dit verrassend nieuwe concept uit Zweden ervaar ik de kracht van de eenvoud, stilte en innerlijke rust. Dit is wat ik wil, wat ik doe. Avontuurlijke Mindfulness programma's waarin ik mensen mee neem op avontuur naar zichzelf. Voor nu met mijn eigen hangmatten en wie weet in de toekomst als gecertificeerd Skogsfloating trainer. Ik ben in ieder geval super enthousiast. De aanpak en visie van de trainers spreekt me aan. Dingen laten ontstaan vanuit passie. Niet forceren, vertrouwen op het proces. Daar wil ik wel in investeren.

Tja, en waar ga ik nu in investeren? Welke keuzes ga ik maken? Waar ga ik mijn tijd, energie en geld aan besteden? In eerste instantie aan mezelf. Even niks doen. De natuur in, de stilte opzoeken. De aarde bewandelen. Een frisse duik. Een beetje wiegen in mijn hangmat. Met een kampvuurtje erbij. Dan komen de antwoorden vanzelf. Dat is de belangrijkste investering voor nu. Een mindful hangout. Wil je een keer mee? Investeer dan in jezelf. Het is op donativo basis. Dus jij bepaalt wat je betaalt ... investeert!


buen camino,

 


«