lopendstilstaan » inspirajohn » I DO IT MY WAY | Lopend Stilstaan

I DO IT MY WAY | Lopend Stilstaan

Gepubliceerd op 13 maart 2019 20:00

Mijn Big Why ...

Na een succesvolle carrière in de Marketing Communicatie loop ik tegen een aantal B's aan, waardevolle momenten in mijn leven. Allereerst raak ik burn-out. In plaats van een bos bloemen en een fruitmand krijg ik ontslag van mijn baas. Daarna ruil ik, heel rebels, de harde zakenwereld in voor de softe zorg en welzijn. Eerst koppel ik vrijwillige buddy's aan mensen die eenzaam zijn, in combinatie met coaching en training. Prachtig werk! Daarna stap ik over naar de re-integratie branche waarin ik mensen die moeilijk aan werk kunnen komen inspireer om vooral eerst zichzelf te ontdekken. Die sollicitatiebrief en cv komt daarna wel. Ik neem ze letterlijk mee op pad in een nabij gelegen parkje. Voor mij een heerlijke speeltuin om een kwetsbare groep mensen in beweging te zetten. Maar helaas, mijn contract wordt door het vertrek van een grote klant, het UWV, niet verlengd. Ik ben mijn baan kwijt. Auw. Op dat moment besluit ik om 100% voor mezelf te beginnen. Terwijl ik in de startblokken sta voor het echte ondernemerschap wordt mijn zakelijke rekening inclusief krediet leeg geplunderd door een stel cyber criminelen. Ik ben blut. Mijn bank, de politie, de rechtsbijstand laten me in de steek. De dader is gepakt op camerabeelden maar hoeft niet voor te komen omdat het proces verjaard is. Ik sta met mijn rug tegen de muur. In de tussentijd wordt er tinnitus (oorsuizen) en hyperacusis (overgevoeligheid geluid) geconstateerd. Mijn kno-arts zegt dat de God Shiva in mijn oor fluistert. Leer er maar mee leven. Mijn wereld stort in, met heftige depressies en hardnekkige gedachten om uit het leven te stappen. Enorm balen. De hoogste tijd om het avontuur met mezelf aan te gaan! Na een burn-out preventie training raak ik geïnspireerd door de trainers. Dit is wat ik wil doen. Mensen zichzelf weer laten ontdekken. Eerst ga ik zelf op ontdekkingsreis. In een 10-daagse Vipassana meditatie retraite lukt het me uiteindelijk om rust in mijn hoofd te ervaren. Jaren later omarm ik mijn tinnitus in een 5-daagse vervolg retraite. Ik kan er mee leven, yes! In de tussentijd ben ik Mindfulness trainer geworden. Gedurende 8 jaar ontwikkel ik mezelf tot NLP trainer. Dit geeft me richting in mijn leven. Mijn grootste avontuur is mijn pelgrimage naar Santiago de Compostela. In de avontuurlijke route ontdek ik mezelf. Tijdens de laatste etappe naar Finisterre besluit ik heel diep van binnen 'dit ga ik met groepen doen'. Ik neem individuen, teams en kansrijke jongeren mee op avontuur in zichzelf. Mensen inspireren de schat in zichzelf te ontdekken. Zodat ze zichzelf kunnen zijn en gaan stralen. Dan kunnen we met elkaar de wereld verlichten.


De tools in mijn rugzak ...

De belangrijkste pijlers zijn Mindfulness | gericht aandacht geven in het hier en nu zonder direct te reageren op de ervaring, NLP | doelgericht denken, voelen en handelen en Pelgrimeren | bewust onderweg zijn met je persoonlijke rugzak. Op ervarende lerende, speelse wijze nodig ik je uit tot te rust te komen, je richting te bepalen en bewust jouw authentieke route te lopen. Zo leer je omgaan met obstakels op je pad en ontdek je het moois in je rugzak. Dat kan binnen, maar veel liever buiten in de natuur. Daarnaast zet ik o.a. Teamwerk, Ervarend Leren, Ademcoaching, Wim Hof Methodiek en Story Telling in om mensen te bewegen op weg naar zichzelf.

My way ...

In al mijn inspiratie sessies, workshops, coaching-, training- en team programma's doorloop je één of meer van de 8 universele thema's van het leven. Geïnspireerd door het leven, mijn pelgrimages (met jongeren en volwassen) naar Santiago de Compostela en mijn reis naar Nepal zijn dat:

  • Waar sta je nu in je leven (hier en nu)?
  • Welke weg heb je tot nu toe bewandeld (automatische piloot)?
  • Waar wil je naartoe (doel)?
  • Waar loop je echt warm voor (passie)?
  • Waar loop je iedere keer tegenaan (beren op de weg)?
  • Wat is het moois in je rugzak (hulpbronnen)?
  • Wie ben jij (identiteit)?
  • Wat wordt je eerstvolgende stap (actie)?


Vanuit een speelse wijsheid, liefdevol, met beide voeten aan de grond, met een lach en een traan en ongecompliceerd. Binnen of lekker buiten, in een hangmat of gewoon zitten en zijn bij een kampvuur. Meer over mijn avonturen lezen? Bestel dan mijn boek 'Je bent een schat!' met drie waardevolle routes om jezelf te ontdekken.

 

buen camino


 »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.